Excerpt for ΞΕΚΟΛΛΑ: 11 ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να ξεκολλήσεις τη ζωή σου από το τέλμα by , available in its entirety at SmashwordsΓΙΑΝΝΑ ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΥ

Φαρμακοποιός - Σύμβουλος

φυσικής υγείαςΞΕΚΟΛΛΑ

11 ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να ξεκολλήσεις τη ζωή σου από το τέλμα

Επιμέλεια έκδοσης: Εκδόσεις Λευκό ΜελάνιΚατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα στην συγγραφέα

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, ανατύπωση μέρους ή του συνόλου του βιβλίου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς έγγραφη άδεια της συγγραφέως.Εξώφυλλο: Μαριάννα Φαλάγγη

whenthescraphitsthefun@yahoo.com

ISBN: 978-618-83183-3-5

ΕΛΛΑΔΑ 2017

Αφιερωμένο

στους αγωνιστές

της ζωής


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Εργαλείο 1: Απόφαση.

Εργαλείο 2: Συγκέντρωση εντός.

Εργαλείο 3: Εκκαθάριση.

Εργαλείο 4: Χρώματα.

Εργαλείο 5: Φύση.

Εργαλείο 6: Θετικές επιλογές.

Εργαλείο 7: Αποτοξίνωση.

Εργαλείο 8: Στόχος.

Εργαλείο 9: Σχέδιο δράσης.

Εργαλείο 10: Εξάσκηση.

Εργαλείο 11: Σταθερότητα.ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή, είτε οικονομική, είτε συναισθηματική, είτε υγείας, να ξέρεις ότι υπάρχουν τρόποι δοκιμασμένοι στο χρόνο, για να βγεις γρήγορα και με κέρδος, απ’ αυτή. Τρόποι, που χρησιμοποίησαν με επιτυχία άνθρωποι σαν κι εσένα, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Τρόποι, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και για σένα, όποια κι αν είναι η κουλτούρα, η ηλικία, η εκπαίδευση, ή τα όποια άλλα χαρακτηριστικά σου. Αρκεί, να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση.


Κάθε μεγάλο ταξίδι, ξεκινά από ένα βήμα. Μπορείς αυτό το βήμα, να το κάνεις αυτή τη στιγμή και να ξεκινήσεις έτσι το ταξίδι σου προς μια νέα ζωή, ή να στέκεσαι σκεπτόμενος-η, πόσο δύσκολο είναι, να βάλεις το ένα πόδι εμπρός από το άλλο και να ξεκινήσεις. Κι εκεί που στέκεσαι, μπορεί να σκέφτεσαι χιλιάδες λόγους, που νομίζεις ότι δε μπορείς να κάνεις αυτό το πρώτο βήμα, που τελικά, θα σου αλλάξει για πάντα τη ζωή.


Μπορεί να νοιώθεις σχετικά ασφαλής, βρισκόμενος-η, μέσα σε δυσάρεστες καταστάσεις, που νομίζεις όμως, ότι ξέρεις πώς να τις διαχειριστείς και να φοβάσαι να βγεις από κει, μήπως βρεις τα χειρότερα. Αλλά αναρωτήσου: ποιος σε βεβαιώνει ότι θα είναι χειρότερα τα πράγματα, εκεί έξω; Κι αν είναι καλύτερα; Δεν αξίζει άραγε, να διακινδυνεύσεις μια έξοδο απ’ αυτό που ζεις, για να διεκδικήσεις αυτό του αξίζεις, ή που επιθυμείς; Γιατί να παραιτείσαι, χωρίς να δοκιμάσεις καν, τις δυνάμεις σου; Τι σε κάνει να πιστεύεις, ότι δε μπορείς να τα καταφέρεις; Ότι δεν έχεις την ικανότητα να διεκδικήσεις τη χαρά, τη συναισθηματική άνεση, την υγεία σου.

Ό,τι μπορείς να το οραματιστείς, μπορείς και να το πραγματοποιήσεις. Αν δεν είχες την ικανότητα να το πραγματοποιήσεις, δε θα μπορούσες να το οραματιστείς καν.


Αυτή ακριβώς, είναι η φύση του ανθρώπου. Αυτή είναι η φύση σου: Να μπορείς να υλοποιείς, οτιδήποτε μπορείς να οραματιστείς. Κάθε τι που υπάρχει στην υλική σου πραγματικότητα, υπήρξε πριν, στην νοητική σου σφαίρα. Η ύπαρξή του αυτή, αν και άυλη, είναι απόλυτα πραγματική. Το να το φέρεις στη ζωή σου, δεν είναι μια πράξη δημιουργίας από το τίποτα. Είναι απλώς, μια πράξη μεταφοράς από έναν μη υλικό χώρο, στον χώρο σου στη γη.


Επομένως, αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχείς, δεν είναι το αν θα πετύχεις να το οραματιστείς σωστά, (ο νους σου επινοεί, τέλεια οργανωμένα, οράματα), αλλά αν θα καταφέρεις να το μεταφέρεις από το μυαλό σου στην πραγματικότητά σου, ακριβώς όπως το έχεις οραματιστεί. Κι αυτό δεν θα το μάθεις ποτέ, αν δεν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το πρώτο εργαλείο.

Εργαλείο 1: Απόφαση


Αποφασίζεις να διεκδικήσεις τη ζωή, που δικαιωματικά σου ανήκει.


Μπορεί τώρα, να μη σου φαίνεται εύκολο να το κάνεις αυτό. Μπορεί να φοβάσαι, ή να πιστεύεις ότι δεν είναι στο χαρακτήρα σου να διεκδικείς. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν έχεις χρόνο, σωματική αντοχή, ή νοητική διαύγεια, για να φέρεις σε πέρας τη διεκδίκησή σου, αλλά πίστεψέ με: ΜΠΟΡΕΙΣ! Είσαι από τη φύση σου επαρκής, να αλλάξεις ό,τι δε σ’ αρέσει, ή δε σου ταιριάζει πλέον, στη ζωή σου. Αρκεί να το αποφασίσεις. Και να ξέρεις, ότι το να αποφασίσεις μια αλλαγή, είναι το 67% του δρόμου, προς το να την πραγματοποιήσεις.


Κοίταξε γύρω σου να δεις, πόσοι άνθρωποι υποφέρουν, μένοντας σε καταστάσεις, σχέσεις, τρόπο ζωής που δεν έχουν τίποτε να τους προσφέρουν πια, μόνο από το φόβο, ή την ανασφάλειά τους να αποφασίσουν την αλλαγή. Σκέφτονται: «Αν δεν πετύχω; Αν καταλήξω σε χειρότερη θέση απ’ αυτή που βρίσκομαι;». Αν πετύχεις; Αν αρχίσεις να ζεις και πάλι πραγματικά; Γιατί έχεις τη φυσική ικανότητα, να δημιουργείς το περιβάλλον που θέλεις και χρειάζεσαι κάθε στιγμή, σ’ όποια θέση κι αν βρίσκεσαι τώρα.


Αυτό που ζεις, είναι πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αυτό που συμβαίνει όμως πραγματικά, δεν είναι πάντα αυτό που εσύ ζεις.


Το τι ζεις, έχει να κάνει πολύ, με το πώς βλέπεις αυτό που ζεις. Αν επικεντρώνεις συνεχώς το βλέμμα σου στο τι σου λείπει κι όχι στο τι έχεις, η δυστυχία δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από μέσα σου. Αν αυτό που σου λείπει όμως, έχει να κάνει με τη βαθιά επιθυμία της ψυχής σου, πέρα από τον εγωισμό ή την αλαζονεία σου, είναι η ώρα να ψάξεις να το βρεις.


Μπορεί σήμερα, να ζεις σε απόλυτο τέλμα. Να μην έχεις κουράγιο ούτε όρθιος-α να σταθείς, να μη μπορείς να συγκροτήσεις τη σκέψη σου, να νοιώθεις ότι απέχεις μόνο ένα βήμα από το να χαθείς. Κι αυτό όμως, θα περάσει κάποια στιγμή. Η ψυχή, το πνεύμα, αλλά και το σώμα σου, σου προσφέρουν τη φυσική ικανότητα, να θεραπεύεις τα τραύματά σου και να προχωράς. Εκτός αν, εσύ δεν το θέλεις. Ναι! Ο μόνος τρόπος να εμποδίσεις τον εαυτό σου να πάει παρακάτω, είναι να μη θέλεις να προχωρήσεις. Εξίσου, μπορείς να τον εμποδίσεις, με το να τον πείσεις, ότι δε μπορεί να κάνει οτιδήποτε για ν’ αλλάξει τη ζωή του.


Purchase this book or download sample versions for your ebook reader.
(Pages 1-6 show above.)