include_once("common_lab_header.php");
Excerpt for ΞΕΚΟΛΛΑ: 11 ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να ξεκολλήσεις τη ζωή σου από το τέλμα by , available in its entirety at SmashwordsΓΙΑΝΝΑ ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΥ

Φαρμακοποιός - Σύμβουλος

φυσικής υγείαςΞΕΚΟΛΛΑ

11 ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να ξεκολλήσεις τη ζωή σου από το τέλμα

Επιμέλεια έκδοσης: Εκδόσεις Λευκό ΜελάνιΚατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα στην συγγραφέα

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, ανατύπωση μέρους ή του συνόλου του βιβλίου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς έγγραφη άδεια της συγγραφέως.Εξώφυλλο: Μαριάννα Φαλάγγη

whenthescraphitsthefun@yahoo.com

ISBN: 978-618-83183-3-5

ΕΛΛΑΔΑ 2017

Αφιερωμένο

στους αγωνιστές

της ζωής


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1o Εργαλείο: Απόφαση

Αποφασίζεις να διεκδικήσεις τη ζωή, που δικαιωματικά σου ανήκει.

2ο Εργαλείο: Συγκέντρωση εντός

Βρες 10 λεπτά κάθε μέρα, ώστε να μένεις κάπου ήσυχα, με τον εαυτό σου

3ο Εργαλείο: Εκκαθάριση

Κάνε μια γενική εκκαθάριση στο χώρο που ζεις

4ο Εργαλείο: Χρώματα

Πέταξε όλα τα μαύρα ρούχα, που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου.

5ο Εργαλείο: Φύση

Βγες έξω, περπάτα στη φύση και μείνε να λουστείς στο φως του ήλιου

6ο Εργαλείο: Θετικές επιλογές

Απόφυγε να βλέπεις, να ακούς, να σκέφτεσαι, οτιδήποτε αρνητικό

7ο Εργαλείο: Αποτοξίνωση

Καθάρισε τον οργανισμό σου, από τις τοξίνες του

8 ο Εργαλείο: Στόχος

Θέσε ξεκάθαρα, τον νέο σου στόχο στη ζωή.

9ο Εργαλείο: Σχέδιο δράσης

Χαρτογράφησε το δρόμο προς το στόχο σου αντίστροφα, ώστε να είσαι βέβαιος-η, ότι θα φτάσεις ακριβώς εκεί.

10ο Εργαλείο: Εξάσκηση

Δες κάθε εμπόδιο ή ανατροπή, σαν πρόκληση να εξασκήσεις την ικανότητά σου στη γρήγορη επίλυση κρίσεων και στο να αναπτυχθείς σαν προσωπικότητα.

11ο Εργαλείο: Σταθερότητα

Εδραίωσε, την αλλαγή που πέτυχες.§


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή, είτε οικονομική, είτε συναισθηματική, είτε υγείας, να ξέρεις ότι υπάρχουν τρόποι δοκιμασμένοι στο χρόνο, για να βγεις γρήγορα και με κέρδος, απ’ αυτή. Τρόποι, που χρησιμοποίησαν με επιτυχία άνθρωποι σαν κι εσένα, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Τρόποι, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και για σένα, όποια κι αν είναι η κουλτούρα, η ηλικία, η εκπαίδευση, ή τα όποια άλλα χαρακτηριστικά σου. Αρκεί, να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση.


Κάθε μεγάλο ταξίδι, ξεκινά από ένα βήμα. Μπορείς αυτό το βήμα, να το κάνεις αυτή τη στιγμή και να ξεκινήσεις έτσι το ταξίδι σου προς μια νέα ζωή, ή να στέκεσαι σκεπτόμενος-η, πόσο δύσκολο είναι, να βάλεις το ένα πόδι εμπρός από το άλλο και να ξεκινήσεις. Κι εκεί που στέκεσαι, μπορεί να σκέφτεσαι χιλιάδες λόγους, που νομίζεις ότι δε μπορείς να κάνεις αυτό το πρώτο βήμα, που τελικά, θα σου αλλάξει για πάντα τη ζωή.


Μπορεί να νοιώθεις σχετικά ασφαλής, βρισκόμενος-η, μέσα σε δυσάρεστες καταστάσεις, που νομίζεις όμως, ότι ξέρεις πώς να τις διαχειριστείς και να φοβάσαι να βγεις από κει, μήπως βρεις τα χειρότερα. Αλλά αναρωτήσου: ποιος σε βεβαιώνει ότι θα είναι χειρότερα τα πράγματα, εκεί έξω; Κι αν είναι καλύτερα; Δεν αξίζει άραγε, να διακινδυνεύσεις μια έξοδο απ’ αυτό που ζεις, για να διεκδικήσεις αυτό του αξίζεις, ή που επιθυμείς; Γιατί να παραιτείσαι, χωρίς να δοκιμάσεις καν, τις δυνάμεις σου; Τι σε κάνει να πιστεύεις, ότι δε μπορείς να τα καταφέρεις; Ότι δεν έχεις την ικανότητα να διεκδικήσεις τη χαρά, τη συναισθηματική άνεση, την υγεία σου.

Ό,τι μπορείς να το οραματιστείς, μπορείς και να το πραγματοποιήσεις. Αν δεν είχες την ικανότητα να το πραγματοποιήσεις, δε θα μπορούσες να το οραματιστείς καν.


Αυτή ακριβώς, είναι η φύση του ανθρώπου. Αυτή είναι η φύση σου: Να μπορείς να υλοποιείς, οτιδήποτε μπορείς να οραματιστείς. Κάθε τι που υπάρχει στην υλική σου πραγματικότητα, υπήρξε πριν, στην νοητική σου σφαίρα. Η ύπαρξή του αυτή, αν και άυλη, είναι απόλυτα πραγματική. Το να το φέρεις στη ζωή σου, δεν είναι μια πράξη δημιουργίας από το τίποτα. Είναι απλώς, μια πράξη μεταφοράς από έναν μη υλικό χώρο, στον χώρο σου στη γη.


Επομένως, αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχείς, δεν είναι το αν θα πετύχεις να το οραματιστείς σωστά, (ο νους σου επινοεί, τέλεια οργανωμένα, οράματα), αλλά αν θα καταφέρεις να το μεταφέρεις από το μυαλό σου στην πραγματικότητά σου, ακριβώς όπως το έχεις οραματιστεί. Κι αυτό δεν θα το μάθεις ποτέ, αν δεν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το πρώτο εργαλείο.§


1o Εργαλείο: Απόφαση

Αποφασίζεις να διεκδικήσεις τη ζωή, που δικαιωματικά σου ανήκει.


Purchase this book or download sample versions for your ebook reader.
(Pages 1-6 show above.)